Rekreacijska ponuda Goranaca


Goranci kao ruralna cjelina nalaze se 13 km od Mostara. Svojom dobrom povezanošću, povoljnim geografskim položajem na 700 m.n.v. klimom te blagodatima prirode razvija se prema atraktivnoj ruralnoj cjelini koja pruža mir i zadovoljstvo svima koji posjete ovaj netaknuti prirodni biser.

Na zapadnom dijelu Čabulja sa vrhom od 1780 m.n.v. je kao stvoren za različite vidove rekreacije ali i za sportska natjecanja poput biciklističkih utrka ili konjičkog sporta. Goranci danas imaju 12 000 m staza za šetnju, vožnju biciklom ili jahanje konja što privlači sve veći broj ljubitelja prirode i rekracije. Postoje i tradicionalne kuće koje prikazuju način života i običaje, te dva restorana sa domaćom autohtonom hranom.


Zaljubljenici u prirodu i biciklizam mogu rekreativno uživati u ljepotama netaknute prirode ili tetstirati svoju izdržljivost na posebno uređenoj stazi koja može zadovoljiti svačiji ukus i potrebe. Tu se nalazi i restoran, konoba Goranci i to je posljednja točka planinarsko-rekreativne staze ''Japanska staza'' koja počinje na Planinici. Na ovu stazu se nastavlja staza za šetnju, vožnju biciklom i jahnje konja ''Goranačka visoravan'' u dužini od 12 km.

Osim pješačkih i biciklističkih staza, tu se nalazi i park Doline sa odličnim šetnicama kroz šumarak gdje možete uživati i odmarati na postavljenim klupama ili promatrati prirodu sa ‘pogledače’. U izradi su sportsko – rekreacijski tereni (odbojka na pijesku, tenis, nogomet).

Postoji veliki potencijal za turizam općenito, pa tako i za rekrecijski turizam, jer se iz središta grada dođe za 15-20 minuta. A ono na čemu treba poraditi su objekti za prenoćište, veća promocija, ulaganja u dodatne sadržaje za rekreaciju.

Marina Prskalo │ Potencijali za razvoj rekreacijskog 
turizma na području Grada Mostara
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0