Pučkim veseljem završeno Kulturno ljeto župe Goranci


Jučer se u Gorancima održalo Pučko veselje, uz mnoštvo ljudi u prekrasnom ambijentu Parka Doline održan je središnji i završni događaj Kulturnog ljeta župe Goranci.

Unatoč prohladnom vremenu, veliki broj okupljenih građana zabavljao se i uživalo uz folklorne i izvorne baštine hrvatskog puka Hercegovine kojega su na dostojan način predatavili HKUD sv. Ante iz Cima i njihova mješovita pjevačka skupina Društva, HKUD Vionica iz Čitluka, HKD Mladost iz Pologa, HKD Vrila iz župe Mostarski Gradac, HKUD Didak iz župe Gradnići. Posjetitelji su također mogli čuti kako zvuče gusle u rukama goranačkog guslara Zorana Marića Bazića.

Zadovoljna publika burnim pljeskom nagradila je sve izvođače.

Uz domaće posjetitelje u programu su uživale brojne osobe iz kulturnog, političkog, vjerskog i sportskog života.

Voditeljice, Jelena i Romana Ćorić koje su i same dio organizacijskog odbora, na koncu večeri pozivale su "krivce" za događaj dok su im se Ivona i Žarko Drežnjak, Dijana Krešić, Marijana Marić, Dragan Tomić i Tomo Sopta pridruživali na bini i pozdravljali okupljene.

Zatim je proglašena i najbolja fotografija sa Foto natječaja "Prirodne ljepote zavičaja". Perica Biško dobitnik je ovogodišnje nagrade za fotografiju djevojke u plantaži smilja u Vitini, a autoru je uručena umjetnička slika autorice Božene Džidić i večera za dvoje u Restoranu konobi Goranci.

Po završetku službenog dijela, uz zvuke domaće glazbe, mladi glazbenici Marko Matić i Ante Čavanušić zabavljali su posjetitelje do kasno u noć.

Prezadovoljni organizatori su poručili da se zahvaljuju svim sponzorima i podupirateljima, uz napomenu - vidimo se i dogodine.

Zahvaljujemo se našim podupirateljima: Eurosan, Central osiguranje,  Sik, Spark, Karlovacko, Zbim, Restoran konoba Goranci, Piccollo food, ZUR Stampi, Tomić company i Caffe Tempera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0